Обадете ни се!
089 898 5822
Menu

Пародонтология

Грижа за венците (Gum Care) и дентални процедури

Поддържайте чисти вашите зъби – не оставяйте натрупване на налеп (мек или твърд)), в който се развиват микроорганизми разрушаващи зъбите и предизвикващи възпаление на меките тъкани.
Задължително е измиването на зъбите с четка и паста 2 пъти дневно и почистването им с конец. Конеца ще премахне остатъците от храна от местата, където четката не може да достигне. Ежедневното почистване на зъбите отстранява налепите от тях.

Какво е налеп?

Налепът това е бактериален слой – бактерии, който се прилепват към зъбите. Тези бактерии влизат в контакт с храната, която приемаме и произвеждат киселини. По този начин зъбната тъкан се уврежда, Образуват се микропукнатини в емайла и с напредване на процеса наблюдаваме от малки до сериозни деструкции (кухини на зъбната тъкан).

налепи преди и след ултразвук
Възпалението на венците също не е безобидно. От лек дискомфорт при леките форми на гингивит може да се стигне до сериозна патология – затруднено хранене, болки, натрупаната плака затормозява нивата на кръвната захар, бактериите могат да достигнат до важни кръвоносни съдове веднъж попаднали в кръвта и да предизвикат сърдечно-съдова патология при хора в риск.
Пастата за зъби, четката и конците ще се справят с мекия налеп, а твърдия налеп остава грижа на денталния специалист.
Кабинета предлага почистване на зъбите с ултразвук и полиране.
Здравословна диета – протеинова закуска, плодове, зеленчуци и много ограничен прием на захар, за да намалим риска от кариес, гингивит, парадонтит и сърдечно съдови заболявания.
Тютюнопушене – намалява кислорода в кръвта и понижава имунитета. Променя цвета на зъбите.
Препоръчва се посещение на зъболекар поне веднъж на 6 месеца.

Форма за контакт

Имате въпроси или коментари?
С уводолствие ще отговорим на всичко свързано с предлаганите от нас услуги.